Σύνταξη άρθρου: Ευθύμης Κυρίκος
Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός

Στο Αθηνοδρόμιο είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο κανάλι μας την ομάδα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με την επωνυμία «PROM RACING». Η ομάδα, που αποτελείται από φοιτητές, μέσα από έρευνα και διατμηματική συνεργασία, κατασκευάζει ένα πειραματικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο λαμβάνει μέρος σε διεθνείς αγώνες. Δεν πρόκειται για αγώνες ταχύτητας αλλά για αγώνες καινοτομίας και τεχνολογίας. Η PROM RACING στους αγώνες αυτούς έχει εξαιρετικές επιδόσεις κάνοντας όλη την Ελλάδα, και εμάς, περήφανη. Φιλοξενηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της ομάδας, στα κτήρια του Πολυτεχνείου, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Εκεί συναντήσαμε με τα μέλη της και καταγράψαμε αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση. Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο συντάκτης μας, Ευθύμης Κυρίκος, απόφοιτος του Πολυτεχνείου, ως πολύτιμος σύμβουλος σε θέματα μηχανικής. Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

 

Η ομάδα αυτή αποτελεί πρότυπο τόσο για τη συνεργασία της όσο και για το αντικείμενο ενασχόλησής της. Το έργο που παράγεται είναι αντικείμενο τεχνολογικής έρευνας υψηλής τεχνολογίας και είναι από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα που ασχολούνται με την έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας πάνω σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Στη συνέντευξη, τα μέλη της ομάδας, τα οποία είναι ο (αρχηγός της ομάδας) Στάθης Πανουργιάς, η Δήμητρα Καλίνη και ο Κωνσταντίνος Μάνος μάς μίλησαν για τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται, τους στόχους της ομάδας, τη δομή της, τις χρηματοδοτήσεις, την ειδική σχέση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο οποίο και υπάγεται καθώς και τις διακρίσεις της. Υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας είναι ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχε, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.

 

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Ευθύμης Κυρίκος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ειδικός Αυτοματισμού και Ρομποτική