Σύνταξη άρθρου: Ευμορφία Δήμζα

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός

 

Μπήκε ο Σεπτέμβρης… Όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, το καλοκαίρι πια μας αποχαιρέτησε, ενώ το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά. Βέβαια, ο καιρός δεν μας αφήνει ακόμα να το συνειδητοποιήσουμε, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι θερμοκρασίες αλλάζουν σταδιακά και ανεπαίσθητα, γεγονός που αποτελεί παγίδα ιώσεων, ιδίως για τους μικρούς μας φίλους, που συνεχώς παίζουν, τρέχουν και ιδρώνουν.

Και αφού η πρώτη μεγάλη αλλαγή με το πέρασμα στο φθινόπωρο συντελέστηκε, η καθημερινότητα ίσον σχολείο κι οι πρώτες εβδομάδες είναι χρόνος προσαρμοστικότητας τόσο όσον αφορά στο πρόγραμμα όσο και στο θέμα των ρούχων. Οι γονείς φυσικό είναι να προβληματίζονται σχετικά με το ντύσιμο των παιδιών τους. Για να τους «ξεμπερδέψουμε» λοιπόν, δίνουμε τις παρακάτω συμβουλές. Έτσι λοιπόν:

  • Επιλέξετε για τα παιδιά άνετα και αέρινα ρούχα σε ανοιχτά χρώματα, γιατί ακόμα ο καιρός είναι καλός και το διάλειμμα αποτελεί χρόνο ξέφρενου παιχνιδιού. Μάλιστα, κρίνεται απαραίτητο να έχει το παιδί μαζί του μια αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που κάποιο απ’ αυτά σκιστεί, βραχεί ή ιδρώσει.
  • Αποφύγετε τα μη πρακτικά ρούχα, όπως αυτά με τα περίεργα υφάσματα, με τα πολλά κουμπιά, τα δύσκολα φερμουάρ, τα σχοινιά, τα κορδόνια, κ.λ.π. . Πολλές φορές δυσκολεύουν τα παιδιά στο μάθημα, στο παιχνίδι, στην τουαλέτα και μπορεί να γίνουν και επικίνδυνα.
  • Μια ζακέτα κακό δε θα ήταν να υπάρχει μέσα στην τσάντα, καθώς οι απότομες εναλλαγές του καιρού καραδοκούν.
  • Επιλέξτε παπούτσια με γνώμονα τη σταθερότητα και την ασφάλεια που παρέχουν στα παιδιά. Η αισθητική πλευρά, αν δεν συμπίπτει με τα προηγούμενα κριτήρια, καλό θα ήταν να μπει σε δεύτερη μοίρα.
  • Φροντίστε τα μαλλάκια των αγοριών να είναι σχετικά κοντά και των κοριτσιών μαζεμένα πίσω, ώστε να μην τους ενοχλούν κατά τη διάρκεια είτε του μαθήματος είτε του παιχνιδιού. Μάλιστα, μπορείτε να δελεάσετε τα κοριτσάκια με τα όμορφα αξεσουάρ για τα μαλλιά που υπάρχουν στην αγορά, όπως λαστιχάκια, κορδελίτσες, στέκες, τσιμπιδάκια κ.ά. .
  • Εάν τα παιδιά σας φορούν γυαλιά, φροντίστε να πάρετε σχοινάκι με λάστιχα που τα κρατούν γύρω από το λαιμό κι έτσι δεν κινδυνεύουν να πέσουν και να σπάσουν.

Αυτές είναι πρακτικές συμβουλές για τα μικρότερα παιδιά, του νηπίου και του δημοτικού. Οι έφηβοι του γυμνασίου – λυκείου καθώς είναι πλήρως αυτοεξυπηρετούμενοι έχουν άλλες ανάγκες και προτεραιότητες στο ντύσιμο, οι οποίες θα μας απασχολήσουν σε μια σειρά άρθρων, που θα ακολουθήσει. Ας ξεκινήσουμε με το να μην ξεχνάμε πως το ντύσιμο απασχολεί μικρούς και μεγάλους το ίδιο και για τα παιδιά είναι πολύ βασικό μέσον κοινωνικοποίησης.

Καλή σχολική χρονιά!!!!

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Μαριάνθη Ζαχαράκη

Σχεδιάστρια Μόδας