Ο διαδικτυακός οδηγός της πόλης για γονείς, μαθητές και σχολεία, ΑΘΗΝΟΔΡΟΜΙΟ, η σελίδα του ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ , και η  ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ως συντάκτρια της σελίδας αυτής, σας καλωσορίζουν.

Σκοπός της σελίδας ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ είναι να ενημερώσουμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα δικαιώματα των παιδιών, θεσμοθετημένα και μη. Στόχος μας επίσης, είναι να γνωστοποιήσουμε αυτά τα δικαιώματα, τους νόμους που τα προστατεύουν, τους διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι τα προάγουν, τις συμβάσεις οι οποίες τα νομιμοποιούν, και τις Αρχές και τις υπηρεσίες της Πολιτείας οι οποίες επιβλέπουν την εφαρμογή τους. Φυσικά θα αναφερθούμε σε δράσεις και στάσεις συμπολιτών μας που προάγουν και προστατεύουν τα δικαιώματα αυτά.

Ο χώρος του σχολείου αποτελεί το πιο πρόσφορο έδαφος για την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού. Ως εκ τούτου, η παρουσίαση και η περιγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται μέσα στο σχολικό περιβάλλον θεωρείται άκρως απαραίτητη.

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Ευτυχία Γιαννακοπούλου

Διοικητικός – Νομικός – Κοινωνικός Επιστήμονας