Σύνταξη άρθρου: Ευμορφία Δήμζα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ουρανός

Κάθε φορά που είναι φύγουμε για διακοπές, τα συναισθήματα, ιδίως για τις μανούλες, είναι ανάμεικτα. Από τη μια πλευρά, ανυπομονούμε να ξεκινήσει το χρονικό διάστημα της χαλάρωσης και της απόλαυσης, ενώ από την άλλη πλευρά, το άγχος να προετοιμαστούμε κατάλληλα μαζί με την ήδη υπάρχουσα κούραση, μας ταλαιπωρούν.

Αν το σκεφτεί κανείς, δεν είναι μόνο η δική μας βαλίτσα, αλλά ολόκληρης της οικογένειας, και κυρίως των παιδιών, που πρέπει να περάσουν πάντα από τα χεράκια της μαμάς.

Όμως, μην ανησυχείτε!!! Υπάρχει εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε τη βαλίτσα των παιδιών σας και θα σας λύσει τα χέρια!

Καταρχήν, διαλέξτε ρούχα ευκολοφόρετα, πρακτικά και άνετα, τα οποία μάλιστα πλένονται χωρίς κόπο και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο σιδέρωμα. Έτσι, δεν θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα το να λερωθούν. Επίσης, φροντίστε ώστε τα ρούχα να μην είναι ιδιαίτερα ακριβά και πολύτιμα, καθώς θυμηθείτε ότι τα παιδιά βρίσκονται εκεί για παιχνίδι και ξεγνοιασιά και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ατυχήματα, όπως κάποιο σκίσιμο, κάποιος δύσκολος λεκές ή και κάπου να χαθούν.

Ένα ολοκληρωμένο σετ
Ένα ολοκληρωμένο σετ

Εκτός, λοιπόν, από τα αρκετά παντελόνια, φόρμες, κοντομάνικα φανελάκια και λεπτές ζακετούλες, πάρτε μαζί σας μερικά πουλόβερ και δύο μπουφανάκια, σε περίπτωση που το βραδάκι η θερμοκρασία πέσει. Επιπρόσθετα, πάρτε μαζί σας πολλά εσώρουχα και κάλτσες. Όσον αφορά στα παπούτσια, πάρτε μαζί σας δύο ή τρία ζευγάρια αθλητικά και ένα ζευγάρι πιο επίσημα παπουτσάκια.

Τώρα περνάμε στον τρόπο οργάνωσης της βαλίτσας. Πρόσφατα, ανακάλυψα το blog μιας Αμερικανίδας μαμάς, το οποίο με ξετρέλανε. Βρήκα τις ιδέες και τις προτάσεις πάνω στο θέμα της οργάνωσης βαλίτσας εξαιρετικά χρήσιμες και ανακουφιστικές.

Τοποθέτηση σε πολυσυσκευασία
Τοποθέτηση σε πολυσυσκευασία

Η συγκεκριμένη γυναίκα, αφού διαλέξει τα ρούχα των διακοπών, τα χωρίζει ανά σετ, δηλαδή παντελόνι με μπλουζάκι, εσώρουχο και κάλτσες. Έπειτα, τοποθετεί το σετ σε μια διάφανη πολυσυσκευασία και, τέλος, το βάζει στη βαλίτσα. Έτσι, δημιουργεί έτοιμα ντυσίματα, ώστε να γλιτώσει κόπο και χρόνο κατά τη διάρκεια της ξεκούρασής της.

Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε ένα, δύο ή τρία σύνολα για κάθε μέρα και για όλες τις μέρες των διακοπών σας! Μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε τα παιδιά σας να διαλέγουν εκείνα καθημερινά ποιο σετ θέλουν να φορέσουν.

Τέρμα η ακαταστασία!
Τέρμα η ακαταστασία!

Και ξενοιάσατε!!! Θα είστε ήρεμοι στις διακοπές σας, κουβαλώντας τα απαραίτητα.

Λίγα, αλλά καλά!!!

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Ευμορφία Δήμζα