Ο νέος διαδικτυακός  οδηγός πόλης για γονείς και μαθητές ΑΘΗΝΟΔΡΟΜΙΟ, σελίδα του ΜΟΥΣΕΙΑ, και οι συντάκτριες της σελίδας αυτής ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ και ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΣΤΟΥΜΠΟΥ σας καλωσορίζουν.

Σκοπός της σελίδας μας ΜΟΥΣΕΙΑ είναι να ενημερώνει τα παιδιά και τους γονείς τους όχι μόνο για τις εκθέσεις και τα προγράμματα των μουσείων , αλλά και για την πολυδιάστατη αξία του καθενός από αυτά για την Εκπαίδευση. Επίσης για τον ιδιαίτερο τρόπο που το καθένα τους χωριστά πλάθει τη φυσιογνωμία της Αθήνας και ως χώρος υλικός-απτός αλλά και ως  άυλη-πνευματική συνιστώσα της.

Στόχος μας παραλληλα είναι να εδραιώσουμε την αλληλεπίδραση της σχολικής ζωής με τα μουσεία και πέρα από τις σχολικές επισκέψεις καθώς και να «εμποτίσουμε» τη νοοτροπία της αθηναϊκής οικογένειας με αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «μια βόλτα στο μουσείο».

Και για να το πούμε και για τα παιδιά, το μουσείο είναι ένας χώρος όπου και μαθαίνεις και δεν τον χορταίνεις. Σκεφτείτε, παιδιά, πως όλα τα αυθεντικά αντικείμενα, τα οποία βλέπουμε στα βιβλία και τις ταινίες είναι εκεί, μαζί με τους επιστήμονες που γράφουν για αυτά. Στα μουσεία λοιπόν!

 

Ηλ. ταχ.: [email protected]

Μαρία Καρανάσιου

Δασκάλα – Ειδικός Διαχείρισης Πολιτιστικών Μονάδων

 

Ηλ. ταχ.: [email protected]

Άννα Τσολάκογλου

Φιλόλογος- Γλωσσολόγος, Αθηναιολόγος

Μεταπτυχιακή Ειδικός στις Αλληλεπιδράσεις των Πολιτισμών και των Πολιτιστικών Τοπικοτήτων

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Χριστίνα Κακλαμάνη

Νηπιαγωγός

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Μαγδαληνή Στούμπου

Αρχαιολόγος – Μεταπτυχιακή Ειδικός Ανασκαφικού Τομέα