Σύνταξη άρθρου: Μαρία Γάλλου

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός

 

Η Ε.Ρ.Τ. κάνει πρώτη το βήμα προς τη νέα εποχή της τηλεόρασης. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της δημιουργίας και η δημοσιοποίηση μιας νέας υβριδικής πλατφόρμας της δημόσιας τηλεόρασης ονόματι προσωρινά «ERTFLIX», μιας και μοιάζει σε περιεχόμενο και περιβάλλον χρήστη με το Netflix και άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ., Κωνσταντίνος Ζούλας. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου, το έργο της δημιουργίας της νέας δυνατότητας που προσφέρει η Ε.Ρ.Τ., πραγματοποιήθηκε αφενός εξαιτίας της μη λειτουργικότητας της προηγούμενης υβριδικής πλατφόρμας της και αφετέρου εξαιτίας της ιδέας για την ανάδειξη του τεράστιου αρχείου της Ε.Ρ.Τ. . Έτσι δημιουργήθηκε η «ERTFLIX», που σε αντίθεση με τις άλλες υβριδικές πλατφόρμες διάχυσης περιεχομένου, προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς καμία χρέωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Ε.Ρ.Τ. τα προγράμματα, τα οποία μπορεί να απολαύσει επί του παρόντος ο τηλεθεατής στο «ERTFLIX»:

Σειρές: το «War & Peace», το «The Good Fight», το «Ι ΑΜ» και άλλες πολλές.

Ταινίες: το «Πατέρας και κόρη» με τον Ράσελ Κρόου, τα «Μικρά αθώα ψέμματα» με την Μαριόν Κοτιγιάρ, η «Ιστορία αγάπης και σκότους» με τη Νάταλι Πόρτμαν, οι βιογραφίες του Ζακ Υβ Κουστώ και άλλες πολλές και ενδιαφέρουσες.

Ντοκιμαντέρ: «Η ζωή αλλιώς», «Ιστορίες Μόδας», «Εντός Αττικής», «The story of God», «Schools Like No Others», «Transsebirian, My love» και άλλα βραβευμένα ντοκιμαντέρ.

Τα Αρχεία της Ε.Ρ.Τ. (ert archives)

Συγχρόνως οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις εκπομπές της τελευταίας εβδομάδας της Ε.Ρ.Τ., τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων καθώς και τις καθημερινές ενημερώσεις των Σωτήρη Τσιόρδα και Νίκου Χαρδαλιά.

 

Πώς μπαίνει και πώς «κατεβάζει» ο τηλεθεατής το «ERTFLIX»

Μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση, κινητό, υπολογιστή ακόμα και τάμπλετ.

Σε υπολογιστή, σε τάμπλετ, σε κινητό:

Μέσω του συνδέσμου της Ε.Ρ.Τ. για την web tv: https://webtv.ert.gr/ .

Στη συσκευή της τηλεόρασης:

O τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή είναι απλός και παρουσιάζεται στα παρακάτω βίντεο με αναλυτικά βήματα, όπως αναρτήθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ρ.Τ. στο κανάλι της στο Youtube.

 

Για τηλεοράσεις LG

 

Για τηλεοράσεις Samsung

 

Για τηλεοράσεις Sony

 

Για τηλεοράσεις Panasonic

 

Για λοιπές μάρκες

Η δημιουργία της νέας υβριδικής πλατφόρμας «ERTFLIX» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της κρατικής μας τηλεόρασης και μια σπουδαία πρωτοβουλία για την ανάδειξη του τεράστιου αρχείου της Ε.Ρ.Τ. . Η δημόσια τηλεόραση έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το περιεχόμενο και το πρόγραμμά της δωρεάν, αμβλύνοντας έτσι τις ανισότητες και στον τομέα αυτόν καθώς πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν τις υπηρεσίες των ιδιωτικών πλατφορμών. Επιπλέον, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως η «ERTFLIX» δεν είναι ένα απλό διασκεδαστήριο. Είναι και πολιτισμός.

 

Πηγή

Ε.Ρ.Τ. WEBTV

 

 

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Μαρία Γάλλου

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., Ε.Κ.Π.Α.