Ο διαδικτυακός οδηγός πόλης ΑΘΗΝΟΔΡΟΜΙΟ, η σελίδα του ΒΙΒΛΙΟ και οι συντάκτες της σελίδας αυτής Κωνσταντίνος Ουρανός και Αφροδίτη Χαραλαμπάκη προσωπικά,  σας καλωσορίζουν.

Οι στόχοι της σελίδας ΒΙΒΛΙΟ είναι δύο. Ο πρώτος συνίσταται στο να προτείνει λογοτεχνικά και άλλα βιβλία στα παιδιά, στους εφήβους και φυσικά και στους γονείς. Τα βιβλία αυτά θα επιλέγονται από τον κορμό της λογοτεχνίας μας από τις απαρχές της ως και την παρούσα στιγμή. Επίσης θα προσπαθήσουμε να γνωστοποιήσουμε στους αναγνώστες μας ό,τι καλύτερο έχει να προτείνει και η ξένη λογοτεχνία.

Οι προτάσεις μας δε θα περιορίζονται στην πεζογραφία, αλλά θα περιλαμβάνουν και το δοκίμιο -από το οποίο απέχουν τόσο οι νέοι μας- την ποίηση, το κόμικ, τα πάσης φύσεως έγκυρα περιοδικά, το επιστημονικό βιβλίο, τις εφημερίδες.

Ο δεύτερος στόχος είναι να βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο, όσον αφορά στη διάκριση αυτού που ονομάζεται » παιδική λογοτεχνία » από αυτό, που εντελώς αδόκιμα ως όρος, έχει καθιερωθεί να λέγεται » παιδικό βιβλίο». Θα βοηθήσουμε λοιπόν στο να μπορούμε όλοι να τα ξεχωρίζουμε. Είναι σημαντικό.

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Κωνσταντίνος Ουρανός

Δάσκαλος

 

Αφροδίτη Χαραλαμπάκη

Δασκάλα Θεατροπαιδαγωγός ( Μεταπτυχιακό Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ) Αφηγήτρια Παραμυθιών

Ηλ. Ταχ.: [email protected]