Σύνταξη άρθρου: Δήμητρα Μπελέρη

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, Ανθοκομική Έκθεση Βάρκιζας

Η Αθήνα διαθέτει εδώ και χρόνια δύο ανθοκομικές εκθέσεις, οι οποίες αποτελούν μεγάλα γεγονότα για τους δήμους που τις διοργανώνουν. Καλό είναι βέβαια να γνωρίζουμε πως πίσω από τη διοργάνωση μια ανθοκομικής έκθεσης «κρύβεται» η συνεργασία πολλών και ποικίλων φορέων, όπως ο εκάστοτε δήμος, το νομικό πρόσωπο/δημόσια εταιρεία στην οποία ανήκει η Ανθοκομική, οι φορείς που διοργανώνουν και προσφέρουν τα πάσης φύσεως εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα, τα οποία πλαισιώνουν μια τέτοια διοργάνωση. Κυρίως όμως είναι οι γεωπόνοι, οι καλλιεργητές ανθέων και οι ανθοπώλες αυτοί στους οποίους αφορά μια εκδήλωση για τα λουλούδια στην πόλη. Και φυσικά σε όλους όσους αρέσουν τα άνθη.

Ας δούμε τις ανθοκομικές εκθέσεις της Αθήνας

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, Άλσος Δημήτρης Ζωμόπουλος

Η πιο μεγάλη ανθοκομική έκθεση της Αθήνας και ίσως της Ελλάδας, η οποία γίνεται ανελλιπώς από το 1954. Δεν πρόκειται απλώς για μια έκθεση λουλουδιών, μια συνάθροιση ανθοκόμων και φυτωριούχων. Πρόκειται για μεγάλο γεγονός, όπου, εκτός από τα φυτά και τα άνθη, εκτίθενται και καινοτομίες στον χώρο της φυτοκομίας, ο εμπορικός βραχίονας (μάρκετινγκ) της διάθεσης φυτών και ανθέων, προτάσεις γεωπονίας και κηποτεχνικής. Λαμβάνουν χώρα πάρα πολλές επίσης εκπαιδευτικές δράσεις με προεξάρχουσα το Θεματικό Πάρκο «Κήποι του Μέλλοντος», που ως σκοπό έχει τη γνωριμία με το αστικό περιβάλλον πρασίνου και την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων για την ορθή διαχείρισή του. Περισσότερες πληροφορίες για την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς-Εκάλης-Νέας Ερυθραίας, ο οποίος είναι και ο φορέας υπό τη σκέπη του οποίου διοργανώνεται η έκθεση.

 

• Ανθοκομική Έκθεση Βάρκιζας, πλακόστρωτος πεζόδρομος παραλίας Βάρκιζας

Η Ανθοκομική Έκθεση της Βάρκιζας, με μία μικρή διακοπή των τελευταίων ετών, είναι θεσμός στα νότια προάστια από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Πρόκειται κυρίως για έκθεση ανθοπωλών και φυτωριούχων. Διοργανωτής της έκθεσης είναι ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς αυτή τη χαριτωμένη συνάθροιση λουλουδιών πλάι στη θάλασσα. Για περισσότερες πληροφορίες ο αναγνώστης μπορεί να επισκεφτεί την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου.

 

Επίλογος του Εκδότη

Εκτός από τις ανθοκομικές εκθέσεις, τους κήπους, τα άλση και τα πάρκα της πόλης, υπάρχουν και τα φυτά, όπως αυτό της φωτογραφίας, τα οποία υπό αντίξοες συνθήκες επιβιώνουν, δίνουν χρώμα, δίνουν οξυγόνο, δίνουν την Άνοιξη.

 

Ηλ.Ταχ.: [email protected]

Δήμητρα Μπελέρη

Πολιτικός Υπομηχανικός