Ο διαδικτυακός οδηγός πόλης ΑΘΗΝΟΔΡΟΜΙΟ, η σελίδα του ΣΙΝΕΜΑ κι εγώ προσωπικά ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ως συντάκτης αυτής της σελίδας, σας καλωσορίζουμε.

Οι στόχοι της σελίδας αυτής είναι δύο.

Από τη μια να ενημερώνει για τις τρέχουσες προβολές στις αίθουσες. Στην περίπτωση αυτή, οι ταινίες, τις οποίες θα προτείνουμε, θα είναι αξιολογημένες με κριτήρια εκπαιδευτικά και αισθητικά. Ο κινηματογράφος επηρεάζει σημαντικά την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και έχει αναγνωρισμένα μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της αισθητικής τους. Οι προτάσεις μας λοιπόν θα συντελούν στο σωστό πλάσιμο αυτής της αισθητικής.

Ο δεύτερος στόχος της σελίδας ΣΙΝΕΜΑ είναι να γνωρίσει στους αναγνώστες της όλο εκείνο το σύνολο των ταινιών , που παγκοσμίως θεωρούνται σημαντικές και να τους βοηθήσει να συγκροτήσουν τη δική τους ταινιοθήκη. Επίσης να τους φέρει σε επαφή με τον άγνωστο κόσμο της ταινίας μικρού μήκους, ο οποίος έχει δώσει σπουδαία δείγματα και στη χώρα μας.

Σημείωση: Αν κάποιος κινηματογραφιστής έχει γυρίσει κάποια ταινία μικρού ή και μεγάλου μήκους και πιστεύει πως πληροί τα κριτήριά μας και θέλει να την προβάλουμε, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο μαίηλ μας.

Ηλ. ταχ.: [email protected]

Κωνσταντίνος Ουρανός
Δάσκαλος- κινηματογραφιστής

Κατερίνα Κωβαίου
Φωτογράφος