Η 50ή Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο, 2 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022

Σύνταξη άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός

Ωράριο: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30,

               Παρασκευή-Σάββατο: 18:00-23:00

               Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30

Η φετινή Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο, είναι ιδιαίτερη. Ο ίδιος ο θεσμός κλείνει μισό αιώνα ζωής και οι συγγραφείς και οι εκδότες, που έχουν συγκεντρωθεί, για να το γιορτάσουν, είναι περισσότεροι από ποτέ. Πάνω από 300 εκδοτικοί οίκοι σε 240 εκδοτικά περίπτερα! Το κεντρικό σύνθημα της Έκθεσης Βιβλίου 2022 είναι: «Η καρδιά του Πολιτισμού χτυπά, για άλλη μια χρονιά, στο Ζάππειο».

Το ενδιαφέρον είναι πως συμμετέχουν και συνδιοργανώνουν και πολιτιστικοί οργανισμοί, όπως το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» και το Αθηναϊκό Καλλιεχνικό Δίκτυο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Βιβλίου του Ζαππείου, όπως λεγόταν και παλιότερα, έχει τη θεματική του, που είναι τα εκατοντάχρονα της Μικρασιατικής Καταστροφής («Η Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας της Ελλάδας του σήμερα»). Έχει επίσης ως θεματική το «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα». Εφετινό τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Ιάκωβος Καμπανέλλης («Ο πρωτοπόρος του μεταπολεμικού και σύγχρονου νεοελληνικού θεάτρου») καθώς κλείνουν δέκα χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα.

Στις δράσεις της Έκθεσης περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βιβλίων από τους συγγραφείς τους, συζητήσεις με ειδικούς για τις φετινές θεματικές, θέατρο, μουσική, δράσεις. Είναι πραγματικά πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες! Για λεπτομερείς πληροφορίες ο αναγνώστης μας μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Η 50ή Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ. Εκ. Β.) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού καθώς και του Δήμου Αθηναίων. Όπως διαπιστώνεται, σαν συνεργάζονται σωστά τόσοι φορείς, προκύπτει θετικό αποτέλεσμα για την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Καλό είναι να περάσουμε όλοι από τους κήπους του Ζαππείου αυτόν τον Σεπτέμβριο. Πρωτίστως ωφελούμαστε οι ίδιοι.

Η αφίσσα της 50ής Έκθεσης Βιβλίου στο Ζάππειο

 

Ηλ.Ταχ.: [email protected]

Κωνσταντίνος Ουρανός

Δάσκαλος

Περισσότερα στην ενότητα...

Το Άγιον Πάσχα (Ύμνοι και άσματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα)

Το Άγιον Πάσχα (Ύμνοι και άσματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα)

Ανάσταση, Εκκλησίες της Κατάνυξης στο Κέντρο της Αθήνας

Ανάσταση, Εκκλησίες της Κατάνυξης στο Κέντρο της Αθήνας

Πασχαλινή, θρησκευτική μουσική του 21ου αιώνα, Άρβο Περτ (Arvo Pärt)

Πασχαλινή, θρησκευτική μουσική του 21ου αιώνα, Άρβο Περτ (Arvo Pärt)