Σύνταξη άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός

 

Η φετινή 48η Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, όπως πάντα, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου.

Τα περίπτερα των θεατρικών οργανισμών οι οποίοι συμμετέχουν στην Έκθεση Βιβλίου

Αυτή τη χρονιά, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η έκθεση επικεντρώνεται στις διαδρομές της λογοτεχνίας και στη χρησιμοποίησή της (και όχι στη χρήση…) ως πρώτο υλικό και καύσιμο για Τέχνες, οι οποίες εμπεριέχουν και βασίζονται στον προφορικό λόγο, το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, το Τραγούδι. Με απλά λόγια, όταν παίρνουμε ένα πεζό κείμενο, λογοτεχνικό ή άλλο και το κάνουμε θετρικό έργο ή κινηματογραφική ταινία αλλά και όταν παίρνουμε ένα ποίημα και το κάνουμε τραγούδι. Και πρόκειται για όλο το φάσμα από τη λογιότητα έως τη δημοτική και λαϊκή μούσα.

Όλοι οι φιλαναγνώστες και οι βιβλιόφιλοι θα έχουν φέτος την τύχη να απαντήσουν στους χώρους του Ζαππείου μεγάλα ονόματα των εκδόσεων, της συγγραφής, της σκηνοθεσίας, του θεάτρου σκιών, του τραγουδιού και της μουσικής και φυσικά κριτικούς λογοτεχνίας και θεάτρου. Μην παρασύρεται κανείς όμως από τα «ονόματα». Σημαντικοί είναι πολλές φορές και ειδικοί λιγότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό και για αυτό ας τους αναζητήσουμε και αυτούς!

Καλό είναι, οι επισκέπτες της Έκθεσης Βιβλίου στο Ζάππειο να αναζητήσουν το πρόγραμμά της καθώς και τον κατάλογο με τα κείμενα πνευματικών ανθρώπων για το θέμα της Έκθεσης. Όποιος το αποκτήσει θα αντιληφθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανάγνωσής του πόσο σπουδαίο είναι. Βρίσκεται στο Περίπτερο του Δήμου Αθηναίων.

Το σημαντικότερο όμως είναι τα βιβλία καθεαυτά. Βρίσκονται παντού στους πάγκους των βιβλιοπωλών και των εκδοτικών οίκων. Ξεφυλλίστε τα, αγοράστε τα. Και φυσικά με τη συνοδεία των παιδιών σας. Πείστε και τους εφήβους να έρθουν. Θα απολαύσετε όλοι τις πολλές και ποικίλες παράλληλες δράσεις της Έκθεσης.

Αναλυτικώς και λεπτομερώς ο αναγνώστης μας μπορεί να πληροφορηθεί το πρόγραμμα και όλα τα πολύ ενδιαφέροντα της Έκθεσης Βιβλίου στο Ζάππειο στον σύνδεσμο του Σ.Εκ.Β., τον οποίο και επισυνάπτουμε ΕΔΩ.

 

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Κωνσταντίνος Ουρανός

Δάσκαλος