Σύνταξη άρθρου: Ιωάννα Ασυλογιστάκη

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός

Με την έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς, που ξεκινά σήμερα, το Αθηνοδρόμιο θέλει να ευχηθεί σε όλους τους μετέχοντες της Παιδείας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς έναν χρόνο δημιουργικό, παραγωγικό, χαρούμενο, έναν χρόνο μάθησης, κοινωνικοποίησης, ευαισθητοποίησης, προόδου και καλυτέρευσης με παρανομαστή πάντα τη γνώση.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι μέρα γιορτής, εθιμοτυπίας μα και περισυλλογής. Τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς ας κατανοούν πως το σχολείο δεν είναι ένα απρόσωπο μέρος, όπου τα παιδιά περνάνε απλώς κάποιες ώρες την ημέρα. Δεν είναι κέντρο φύλαξης. Είναι ένας Τόπος, όπου το παιδί μαθαίνει, αποκτά κοινωνικές δεξιότητες, σκέφτεται και συζητάει, κάνει όνειρα και θέτει στόχους. Τόσο οι ανέμελες όσο και οι πιο σοβαρές στιγμές, που βιώνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στο σχολικό περιβάλλον, έχουν το ειδικό τους βάρος και αποτυπώνονται στην εξέλιξη και στην προσωπικότητά τους.

Η Γ´Λυκείου

Για τους μαθητές της Γ´ Λυκείου, που φέτος θα βιώσουν την τελευταία τους σχολική χρονιά, οι ευχές μας είναι διπλές. Αφ’ ενός να απολαύσουν τον τελευταίο χρόνο των πιο ωραίων και ανέμελων χρόνων της ζωής, των σχολικών χρόνων, και αφ’ ετέρου να ανταμειφθούν οι κόποι των προηγουμένων ετών αλλά κυρίως της χρονιάς αυτής, που είναι η κρίσιμη χρονιά των Πανελλαδικών, η χρονιά των αποφάσεων, η χρονιά της περαιτέρω ζωής. Παρόλο που πια δεν θεωρούνται «παιδιά» και είναι στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης, είναι τα παιδιά, το νέο αίμα, της κοινωνίας. Έχοντας λοιπόν αποκτήσει ουσιαστικές βάσεις από τα προηγούμενά του σχολικά έτη, οι μαθητές του Λυκείου μπορούν πλέον σε αυτή την τελευταία μα και τόσο ενδιαφέρουσα χρονιά, να εμβαθύνουν στα γνωστικά αντικείμενα της επιλογής τους, τα οποία πιθανόν να ακολουθήσουν και επαγγελματικά, να αναζητήσουν όσα πρότερα αγνοούσαν και να εδραιώσουν σχέσεις, οι οποίες θα τους κρατήσουν δυνατούς στο μέλλον.

Το νέο σχολικό έτος 2022/2023 ξεκινάει το ταξίδι του! Καλή μας αρχή!

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Κωνσταντίνος Ουρανός

Δάσκαλος

 

Ιωάννα Ασυλογιστάκη

Δασκάλα

 

Τάσσος Κυρίκος

Μαθηματικός

 

Αγάθη Πατσιούδη

Δασκάλα – Ειδική δασκάλα επί των Διαταραχών Λόγου

 

Χριστίνα-Μαρίνα Κακλαμάνη

Νηπιαγωγός