Ο νέος διαδικτυακός  οδηγός πόλης για γονείς και μαθητές ΑΘΗΝΟΔΡΟΜΙΟ,η σελίδα του ΙΔΡΥΜΑΤΑ, οι συντάκτριες ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ και ΑΝΝΑ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ καθώς κι η συνεργάτις της σελίδας ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ σας καλωσορίζουν.

Σκοπός της σελίδας ΙΔΡΥΜΑΤΑ είναι να αναδείξει το τεράστιο και πολύπλευρο έργο των ιδρυμάτων της πόλης μας. Το έργο αυτό περιλαμβάνει όλες τις εκφάνσεις αυτού που ονομάζουμε ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ, εμπλέκοντας ενεργά τους συμμετέχοντες, παιδιά, γονείς και σχολεία, στις τόσο σημαντικές και ποικίλες δραστηριότητές τους. Και το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: γνώση και χαρά!

Με τον όρο «πολιτιστικά ιδρύματα» αναφερόμαστε σε πολιτισμικές- παιδαγωγικές μονάδες, μεγαλύτερες από τα περισσότερα μουσεία και ευρύτερες θεματολογικά αλλά και σε ποκιλία δράσεων. Πρόκειται, κυριολεκτικά, για υπερτοπικούς οργανισμούς μάθησης και προαγωγής του πολιτισμού. Περιλαμβάνουν πάσης φύσεως εκθέματα, τα οποία συνδυάζουν με πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού, επιστημονικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος κάθε πεδίου. Φέρνουν δε το απλό κόσμο, εμάς, σε επαφή με επιφανείς επιστήμονες και ειδικούς Θα μπορούσαμε με δυο λόγια να πούμε ότι πρόκειται για οργανισμούς διάχυσης του πολιτιστικού γίγνεσθαι.

Έτσι η σελίδα ΙΔΡΥΜΑΤΑ, πέρα από το να παρουσιάζει το πρόγραμμα των ιδρυμάτων, θα φροντίζει να γνωρίσει στους αναγνώστες της στο πώς λειτουργούν  και το πώς συμβάλουν στην άνοδο του δείκτη ευφυίας της πόλης μας.

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ

Δασκάλα – Ειδικός Διαχείρισης Πολιτιστικών Μονάδων

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Άννα Τσολάκογλου

Φιλόλογος- Γλωσσολόγος, Αθηναιολόγος

Μεταπτυχιακή Ειδικός στις Αλληλεπιδράσεις των Πολιτισμών και των Πολιτιστικών Τοπικοτήτων

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]ν

Χριστίνα Κακλαμάνη
Νηπιαγωγός