Ο νέος διαδικτυακός οδηγός πόλης ΑΘΗΝΟΔΡΟΜΙΟ, η σελίδα του ΘΕΑΤΡΟ και οι συντάκτριές της, ΝΕΦΕΛΗ ΤΣΙΠΟΥΡΙΔΗ και ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ σας καλωσορίζουν.

Σκοπός της σελίδας ΘΕΑΤΡΟ είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση της θεατρικής παιδείας των μαθητών. Ψάχνουμε και παρακολουθούμε όλες τις παραστάσεις παιδικού θεάτρου, τις αξιολογούμε και προτείνουμε αυτές που πληρούν τα παιδαγωγικά και αισθητικά κριτήρια, τα οποία και διασκεδάζουν και καθιστούν τους μαθητές ενεργούς θεατές. Επιπλέον αναζητούμε και προτείνουμε τις παραστάσεις εκείνες, οι οποίες συμπληρώνουν την ύλη και τα ζητούμενα της σχολικής πράξης.

Στόχος μας είναι τα παιδιά και οι έφηβοι, οποίοι παρακολουθούν τις παραστάσεις, τις οποίες προτείνουμε, να ωφεληθούν από τα νάματα αυτού του πολύτιμου και τόσο δύσκολου πράγματος, που ονομάζεται ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Φυσικά, προτείνουμε και παραστάσεις για ενήλικο κοινό καθώς η του θεάτρου παίδευση δεν τελειώνει ποτέ. Εξάλλου κι οι γονείς έχουν ψυχή…

Τέλος, τα άρθρα μας προσφέρουν θεωρητική κατάρτιση ως εργαλείο παιδείας αλλά και «φωτίζουν» εκ των έσω τον κόσμο του θεάτρου και στην άυλη καθώς και στην πρακτική του υπόσταση, όπως αυτή υλοποιείται μπροστά στα μάτια μας.

 

Ηλ. ταχ.: [email protected]
Νεφέλη Τσιπουρίδη

Σκηνοθέτης Θεατροπαιδαγωγός Θεατρολόγος

 

Αφροδίτη Χαραλαμπάκη

Δασκάλα Θεατροπαιδαγωγός ( Μεταπτυχιακό Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ) Αφηγήτρια Παραμυθιών

Ηλ. Ταχ.:[email protected]