Σύνταξη άρθρου: Πλάκα Βαλεντίνα, Στεφανία Πολλάκη

Η Φύση δεν αντέχει άλλο την αλόγιστη εκμετάλλευση και τη ρύπανση και διαμαρτύρεται έντονα. Η αύξηση της θερμοκρασίας, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι υπερκαταιγίδες, οι πλημμύρες, το λιώσιμο των παγετώνων αλλά και η έντονη ξηρασία σε πολλά μέρη του πλανήτη μας είναι η διαμαρτυρία της και η αντίδρασή της.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές, ως κλιματική αλλαγή ορίζονται οι μεταβολές του κλίματος που οφείλονται άμεσα ή έμμεσα από δραστηριότητες του ανθρώπου (1).

Όλοι εμείς οι Αθηναίοι, ως κάτοικοι της πολύ μεγάλης πόλης μας, επιβαρύνουμε το περιβάλλον γύρω μας και συμβάλλουμε καθοριστικά στην αλλαγή του κλίματος. Αυτό σημαίνει πως κάτι πρέπει να κάνουμε και μάλιστα άμεσα.

Ας ξεκινήσουμε με κάτι εύκολο κι ας ενώσουμε τις φωνές μας με αυτή της ερευνητικής ομάδας «ΣΚΥΡΟΣ 2016» του Εργαστηρίου της Περιβαλλοντικής Αγωγής, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία δημιούργησε ένα βίντεο μικρού μήκους και με αυτό συμμετέχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βίντεο με θέμα την Κλιματική Αλλαγή.

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε την Μοναδική Ελληνική Συμμετοχή στο διαγωνισμό παγκοσμίου επιπέδου και να δείξουμε δυναμικά, ότι είναι ανάγκη όλων μας να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στη φύση.

Ο τρόπος να το κάνουμε είναι απλός: με ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, αφήνουμε τη σελίδα που θα ανοίξει να φορτώσει καλά. Έπειτα, στο μπλε παράθυρο που θα εμφανιστεί, βλέπουμε το βίντεο της συμμετοχής των Ελλήνων φοιτητών. Με ένα ακόμη κλικ, ακριβώς κάτω από το βίντεο, στο πράσινο κουμπί «VOTE», ψηφίζουμε τη δύναμη της ελληνικής φωνής.

Έμειναν λίγες μέρες ακόμη και έχετε δικαίωμα να ψηφίζεται κάθε ημέρα!!

Για να ενώσετε κι εσείς τις φωνές σας, κάντε κλικ εδώ:
Ελληνική Φωνή για την Κλιματική Αλλαγή
Στιγμιότυπο από το βίντεο της ελληνικής συμμετοχής

Πλάκα Βαλεντίνα

Περιβαλλοντολόγος – Ειδική Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διατήρησης Βιοποικιλότητας

email: [email protected]

 

Στεφανία Πολλάκη

Περιβαλλοντολόγος

email: [email protected]

 

Βιβλιγραφία

(1). Ηνωμένα Έθνη για τις Κλιματικές Μεταβολές (UNFCC), 1992.

http://unfccc.int/resource/docs/convkp/conveng.pdf