Σύνταξη άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός

Επιμέλεια: Περίανδρος Καράλης

 

Μία ακόμη δράση του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. για τη διάδοση της φιλαναγνωσίας και της βιβλιοφιλίας είναι και η λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Η εν λόγω βιβλιοθήκη «στεγάζεται» σε ένα φορτηγό και κάθε ημέρα της εβδομάδας περιμένει τους Αθηναίους και σε διαφορετική γειτονιά της πόλης. Η Κινητή Βιβλιοθήκη πέραν της ενημέρωσης για τις Βιβλιοθήκες του Δήμου της Αθήνας λειτουργεί και ως δανειστική βιβλιοθήκη με αρκετούς τίτλους για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Στην Ιστοσελίδα της Κινητής Βιβλιοθήκης είναι αναρτημένο το δρομολόγιό της για όποιον θέλει να ενημερωθεί για αυτό και να την υποδεχτεί στη γειτονιά της και, φυσικά, να δανειστεί ένα βιβλίο.

 

Η Κινητή Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων στηρίζει επιπλέον όλες της δράσεις του Αθήνα Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του Βιβλίου. Καλό είναι για όλους τους Αθηναίους να αντιληφθούν το μέγεθος της ευκαιρίας που δίνεται στην πόλη και στη χώρα γενικότερα με την ανάληψη εκ μέρους της πρωτεύουσας του επίζηλου αυτού τίτλου. Το φορτηγό της Κινητής Βιβλιοθήκης είναι μια ευκαιρία για ενημέρωση των κατοίκων για το θέμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Βιβλίου, για το οποίο σε γενικές γραμμές αλήθεια είναι οι Αθηναίοι έχουν σχεδόν πλήρη άγνοια… Ποιος γνωρίζει γιατί επιλέχθηκε φέτος η Αθήνα και με ποιες διαδικασίες;

Βέβαια η πόλη μας έχει φιλαναγνώστες, πολλούς εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία καθώς και πάρα πολλές δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, Οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της Αθήνας.

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Κωνσταντίνος Ουρανός

Δάσκαλος