Σύνταξη άρθρου: Αγάθη Πατσιούδη

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΟΘΟΝΗΣ: Αγάθη Πατσιούδη

Ποιος είπε ότι ενημέρωση, ασφάλεια και διασκέδαση στο διαδίκτυο δεν πάνε χέρι-χέρι; Παιδιά και γονείς έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν όσα χρειάζονται για να πλοηγούνται με ασφάλεια στον παγκόσμιο ιστό, να διασκεδάζουν παίζοντας και να επικοινωνούν ανά πάσα στιγμή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία τους στο διαδίκτυο. Και όλα αυτά μέσω μιας εφαρμογής!

Πρόκειται για το Cyberkid, μια εφαρμογή για φορητές συσκευές (APPS), που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (από εδώ και στο εξής ΔΗΕ, για συντομία), με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΔΗΕ είναι η υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που μας προστατεύει από τους κινδύνους του διαδικτύου και μας βοηθά να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με ασφάλεια. Στο σημαντικό έργο της ΔΗΕ θα σταθούμε σε επόμενό μας άρθρο.

Η ΔΗΕ δημιούργησε την εφαρμογή Cyberkid με σκοπό να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί καθημερινά παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και τους γονείς τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που παραμονεύουν σε αυτό. Ας δούμε, λοιπόν, τι περιλαμβάνει η εφαρμογή αυτή:

  •  Ενότητα «Νέα»: Πατώντας το αντίστοιχο κουμπί, ο χρήστης μπορεί να διαβάσει τα τελευταία νέα για τη δράση της ΔΗΕ και να βρει πληροφορίες για τις θετικές και αρνητικές πλευρές του διαδικτύου.
  • Ενότητα «Γονείς»: Με αυτό το κουμπί, οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους που κρύβουν το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών τους και τη δική τους.
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΟΘΟΝΗΣ: Αγάθη Πατσιούδη
  • «Ψηφιακή Αλάνα»: Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εφαρμογής, η ψυχαγωγία για τα παιδιά είναι εξίσου σημαντική με την ενημέρωση. Μπαίνοντας στην ενότητα αυτή, λοιπόν, οι μικροί χρήστες μπορούν να περάσουν ευχάριστες στιγμές με επιλεγμένα παιχνίδια.
  • Γραμμή SOSCyber Alert: Το Cyberkid είναι μια εφαρμογή διαδραστική. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσουν άμεσα με τη ΔΗΕ. Πατώντας το κουμπί που υπάρχει στην αρχική οθόνη της εφαρμογής, συνδέονται με τη γραμμή Cyber Alert ή μπορούν να αποστείλουν στη ΔΗΕ άμεσο μήνυμα email.
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΟΘΟΝΗΣ: Αγάθη Πατσιούδη
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΟΘΟΝΗΣ: Αγάθη Πατσιούδη

Η εφαρμογή Cyberkid έχει αποσπάσει τέσσερα βραβεία μέσα στο 2015, ενώ είναι διαθέσιμη για Android, iOS και Windows. Οι χρήστες μπορούν να τη βρουν και να την κατεβάσουν στον ιστότοπο του Cyberkid.

Εφαρμογές όπως η Cyberkid αξίζει να υπάρχουν στις φορητές συσκευές μικρών και μεγάλων. Ως διαδικτυακοί πολίτες, έχουμε το δικαίωμα στην ενημέρωση, την προστασία και την ασφάλεια. Η εφαρμογή αυτή μας παρέχει όλα τα παραπάνω!

Μέχρι την επόμενη φορά,

Καλή διαδικτυακή περιήγηση!

Ηλ. Ταχ.:  [email protected]

Αγάθη Πατσιούδη

Δασκάλα – ΜΔΕ Ειδική Αγωγή: Λογοθεραπεία-Συμβουλευτική